Dansk komponist vinder Nordisk Råds musikpris

Den danske komponist Simon Steen-Andersen er onsdag blevet tildelt Nordisk Råds musikpris for sit værk "Black Box Music". Det oplyser Nordisk Råd.

Med prisen, der overrækkes under et show i Stadshuset i Stockholm, følger en check på 350.000 kroner.

- Med "Black Box Music" har den innovative komponist, Simon Steen-Andersen (1976), skabt et enestående og radikalt anderledes værk, skriver Nordisk Råd om baggrunden for at tildele danskeren prisen.

- Simon Steen-Andersen leger virtuost i et krydsfelt mellem komposition, installationskunst, elektronik og performance. "Black Box Music" er et stykke udfordrende avantgardemusik, som ikke ligner noget andet, og alligevel kræver det ingen forkundskaber at overvære, lyder det.

Simon Steen-Andersen er samtidig den eneste dansker, der løber med en af Nordisk Råds prestigefyldte priser i år, mens Danmark blev topscorer med tre ud af fem priser sidste år.

Nordisk Råds musikpris "fokuserer på skabelse og udøvelse af musik på et højt kunstnerisk niveau".

Sidste år vandt den finske violinist Pekka Kuusisto, som onsdag har overrakt prisen til Simon Steen-Andersen.

Danske Lars von Trier var med sin film "Nymphomaniac" favorit til at vinde Nordisk Råds filmpris, der sidste år gik til danske Thomas Vinterbergs "Jagten".

Hæderen går dog i år til den islandske manuskriptforfatter Benedikt Erlingsson og producer Fridrik Thor Fridriksson. De vinder for filmen "Om heste og mænd".

Sidste års litteraturpris gik også til en dansker, da Kim Leine vandt for romanen "Profeterne i Evighedsfjorden".

I år er prisen gået til den finske forfatter Kjell Westö, der vinder for sin roman "Luftspejling 38".

Nordisk Råds børne- og ungdomslitteraturpris går i år til den norske forfatter Håkon Øvreås og illustrator Øyvind Torseter, mens Reykjavik Kommune vinder natur- og miljøprisen.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip