Dansk kvinde skal 12 år i fængsel for at dræbe ekskæreste

En 26-årig mand havde lige fået fri fra arbejde på Holmegaard Glasværk i Fensmark nær Næstved, da hans ekskæreste overfaldt ham og stak ham i hjertet med en kniv 2. december sidste år.

Tirsdag blev den 27-årige Janne Sørensen idømt 12 års fængsel for drabet ved Retten i Næstved. Hun har under hele sagen nægtet sig skyldig i drab og forklaret, at det var et uheld, at hun stak ekskæresten i hjertet med kniven.

Den 27-årige kvinde sad sammen med en veninde i mandens bil, da han kom ud på parkeringspladsen. I hånden havde hun en kniv.

I retten har kvinden forklaret, at de tidligere elskende var stødt sammen, da han var på vej ned mod hende, og hun var på vej op af førersædet.

Men før episoden skrev hun en sms til en veninde: "Måske dræber jeg ham - hvem ved?".

Da betjentene nåede frem, fandt de den 26-årige mand, som var blevet stukket i hjerteregionen. Ved ankomsten til sygehuset blev han erklæret død.

Sammen med en veninde blev den 26-årige kvinde anholdt. Da hun efterfølgende blev fremstillet i grundlovsforhør, indrømmede hun at have ført kniven, oplyste efterforskningsleder Søren Ravn-Nielsen, Sydsjællands og Lollands-Falsters Politi, dengang til Ritzau.

- Kvinden erkendte allerede inden grundlovsforhøret at have ført kniven, men hun nægter sig skyldig i drab, sagde Søren Ravn-Nielsen.

Motivet var formentlig ulykkelig kærlighed. Den 26-årige mand havde kun få dage inden drabet sagt, at han forlod hende. Bruddet skulle have knust kvinden.

Foruden fængselsstraffen blev Janne Sørensen dømt til at betale i alt godt 1,8 millioner kroner i erstatning til den 26-åriges ekskone, hans far og to sønner.

Hun ankede på stedet dommen til Østre Landsret, hvor hun vil frifindes.

/ritzau/

 

Dagens Gossip