Dansk langrendsløber får hjælp af nordmændene

Danmarks eneste OL-deltager i langrend, Martin Møller, har selvsagt svært ved at konkurrere med de norske medaljekandidater, der ud over langt bedre økonomiske forhold også har en helt anden organisatorisk opbakning i ryggen.

Men på ét punkt er Møller nogenlunde ligestillet med sin norske konkurrenter, nemlig når det gælder service og smøring.

- Hvert land har kun lov til at have et begrænset antal servicefolk med. Og derfor har Danmark solgt sin kvote til Norge til gengæld for, at de giver ham samme smøremuligheder og holder skiene ved lige, fortæller Eurosports langrendsekspert, Sebastian Sørensen.

Det betyder dog ikke, at Møller har lige så gode ski som nordmændenes bedste folk - eksempelvis superstjernen Petter Northug - selv om de har samme skisponsor.

- Han får har ikke nær så mange ski til rådighed. Northug tester måske 100-150 par op mod sæsonen og sender 90 af dem tilbage igen, mens Martin måske får 5-10 nye par inden sæsonen, som han så må klare sig med, siger Sebastian Sørensen.

Derfor skal man også have realistiske forventninger til Martin Møllers præstation, mener eksperten, der selv har dyrket langrend på World Cup-niveau og som forsøgte at kvalificere sig til OL i Vancouver for fire år siden.

- I sprinten og i 50-kilometer-løbet kan vi have forhåbninger til ham, for han er klart bedre i fristil end i klassisk.

- Kommer han i mål i en tid svarende til 7-8 procent efter vinderen, vil det være superflot, og 10 procent vil også være godkendt. Placeringsmæssigt svarer det nok til en top-40-placering på 50 kilometeren, mener Eurosport-kommentatoren.

Martin Møller skal i aktion første gang ved OL i Sotji søndag klokken 11, hvor det gælder skiatlon.

Det er en disciplin med samlet start, hvor man først løber 15 kilometer i klassisk stil og siden løber 15 kilometer i fri stil.

/ritzau/

 

Dagens Gossip