Dansk milliardær sigter mod børsnotering af vandselskab

Et nyt ansigt kan være på vej til den københavnske fondsbørs, skriver dagbladet Børsen.

Det er den danske ejendomsmilliardær Mikael Goldschmidt, der vil børsnotere cleantech-virksomheden Aquaporin, som står bag en ny teknologi til rensning af vand.

Teknologien har anvendelsesmuligheder i alt fra u-lande med dårlig adgang til rent drikkevand til mulige missioner til Mars.

Årsagen, til at storinvestoren ønsker en børsnotering af det danske selskab, er ifølge ham selv, at det vil give virksomheden den nødvendige kapital til at kunne vokse globalt.

- Når man arbejder globalt, kan der blive brug for meget store økonomiske muskler. Pilen peger mod en børsnotering, og det vil så være på Københavns Fondsbørs.

- Der er også andre muligheder, men en meget stærk strømpil peger os i retning af en børsnotering, siger Mikael Goldschmidt til dagbladet Børsen.

Børsnoteringen kan finde sted i København allerede i 2016 ifølge Aquaporins bestyrelsesformand og investeringsdirektør i M. Goldschmidt Capital, Søren Bjørn Hansen.

Cleantech-virksomhedens teknologi er endnu ikke kommercialiseret, men i andet kvartal af 2015 vil den første markedslancering finde sted gennem et nyoprettet joint venture med to kinesiske partnere, skriver dagbladet Børsen.

Produktet er så attraktivt, at mere end 40 virksomheder verden over i øjeblikket tester teknologien for at undersøge, om den kan bruges til at løse virksomhedernes behov, som kan være rensning af alle former for vand.

Aquaporin blev grundlagt i 2007, og siden da har M. Goldschmidt Capital postet et tocifret millionbeløb i virksomheden.

Efterfølgende er også Danica Pension blev storaktionær i selskabet.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip