Dansk-norsk iskrig venter: Vi kan ikke lide hinanden

Selv om VM-kampe i ishockey mellem Danmark og Norge nærmest har udviklet sig til en årligt tilbagevendende begivenhed, er det stadig opgør, der giver spillerne ekstra ild i øjnene.

Der findes ikke nogen, danskerne og nordmændene hellere vil slå end de skandinaviske naboer, og det kan ses på isen, hvor der ikke bliver lagt fingre imellem.

- Det er et rigtigt rivalopgør. De kan ikke lide os, og vi kan ikke lide dem, men samtidig har de et rigtig godt ishockeyhold, som jeg har stor respekt for, siger Danmarks Patrick Bjorkstrand før 2015-udgaven af klassikeren, der spilles lørdag aften.

Mens Norge efter to sejre i træk øjner muligheden for en plads i kvartfinalen, er danskerne med kun ét point i tabellen stadig i akut nedrykningsfare.

- Vi skal til at have nogle point på kontoen. I mine øjne skal vi minimum have to point mod nordmændene. De har de mentale momentum, men det kan vi ikke tænke for meget over, siger Patrick Bjorkstrand.

Norge har vundet alle fem indbyrdes opgør ved A-VM og har tilmed også fået skovlen under danskerne i OL-kvalifikationen ved et par lejligheder.

Til gengæld har Danmark vundet de seneste fire testkampe mod nordmændene, så opskriften er klar. Nu handler det om at føre den ud i livet, når der er vigtige point på spil.

Indsatsen mod USA fredag aften giver landstræner Jan Karlsson tro på, at den tiltrængte sejr venter lige om hjørnet.

- Spiller vi på samme måde mod Norge, er det utrolig svært at se, hvorfor vi ikke skulle tage tre point. Men arbejdet skal gøres, og vi får ikke noget gratis, for vi skal møde et forbandet dygtigt hold, siger Jan Karlsson.

Han har også bemærket, at nordmændene har fået gang i deres frygtede powerplay - senest med tre overtalsmål mod Slovenien fredag.

- Det skal vi passe på, og den enkleste måde at gøre det på, er at holde sig væk fra straffeboksen. Det er en stor opgave, der venter, men én gang skal vi jo slå dem ved VM, siger Karlsson.

Kampen mellem Danmark og Norge begynder 20.15.

/ritzau/

 

Dagens Gossip