Dansk OL-chef om virusfare: Utænkeligt at udsætte OL

admin

425 uger siden

|

28/05/2016

Dagens topnyheder

"Urealistisk og fuldstændig utænkeligt".

Sådan lyder det fra Danmarks Idrætsforbunds (DIF) chef de mission for OL-holdet, Morten Rodtwitt, om muligheden for at udsætte det forestående OL i Rio af hensyn til frygt for zikavirus.

I et åbent brev kræver 150 internationale videnskabsfolk, at Verdenssundhedsorganisationen, WHO, reviderer sine retningslinjer i forhold til virusset, så OL bliver udsat, indtil man har en vaccine mod virusset, der spredes gennem myg.

Men det kommer ikke til at ske, vurderer Morten Rodtwitt.

- Det er urealistisk og fuldstændig utænkeligt at udsætte OL i tre til seks måneder. Så flytter man det netop derhen, hvor temperaturen og luftfugtigheden er højst, og hvor myggene trives allerbedst.

- Så skal man udsætte det et år, og det vil have fuldstændig uoverstigelige konsekvenser. Det kan ikke lade sig gøre. At aflyse på denne baggrund kommer ikke til at ske, siger Morten Rodtwitt.

Han henviser til, at august, hvor OL afholdes, er en vintermåned i Rio, og at der historisk set ikke er myggeplage i denne periode.

Den danske OL-chef fortæller endvidere, at man fortsat vejleder den danske OL-delegation ud fra lægers anvisninger.

De danske atleter rådes til at bruge myggebalsam, iføre sig lange bukser og ærmer og holde vinduer lukkede for i stedet at bruge aircondition.

- Vi forholder os stadig fuldstændig pragmatisk og rationelt og ser stadig ingen overhængende fare for, at danske atleter, trænere eller ledere skal komme hjem fra OL med zikavirus.

- Jeg har fuld forståelse for disse eksperters pointe om, at zikavirus kan blive bragt fra Rio og ud i resten af verden og skabe en pandemi. Men jeg vil vurdere, at der er en større risiko i februar eller marts, siger Rodtwitt.

OL begynder 5. august og slutter 16 dage senere.

/ritzau/