Dansk politi fælder kæmpe international pædofiliring

En efterforskning af dansk politi af en gruppe formodede pædofile har ført til, at et kæmpe globalt netværk af pædofile er blevet fældet. 

Den formodede leder af gruppen er australier og hedder Shannon McCoole, og indtil han blev anholdt i starten af maj, arbejdede han ved børneværnet i byen Adelaide, skriver mediet adelaidenow.com

Men takket være dansk politi er han nu stillet for retten, hvor han er sigtet for at have misbrugt syv børn, hvoraf de seks af dem var i hans varetægt gennem sit arbejde. Et af ofrene var en baby på kun 18 måneder. 

Australsk politi kom på sporet af Shannon McCoole, fordi dansk politi kom i besiddelse af et Panasonic-kamera i forbindelse med en efterforskning af pædofile, og kameraet kunne sættes i forbindes med Shannon McCoole i Australien, hvor det lokale politi fandt 100.000 billeder og 600 videoer af misbrugte børn. 

Ifølge dokumenter fra retten havde Shannon McCoole forsøgt at sløre sin identitet på billederne, men politiet kunne forbinde ham ved hjælp af fingeraftryk. Derudover havde han forsøgt at slette sin metadata fra sit elektroniske udstyr, hvilket politiet kunne føre tilbage til ham ved hjælp af særlige data-teknikker. 

En bedstemor til et af ofrene fortalte i retten, hvordan hans gerninger havde ødelagt liv. 

- Den smerte du har påført andre for at opnå din egen secuelle tilfredstillelse vil aldrig forsvinde, sagde hun i retten, hvor en mor til et offer måtte forlade retssalen grædende, da hendes vidneudsagn blev læst op. 

Pædofiliringen var opbygget som en slags pyramidespil, hvor antallet af billeder og videoer som medlemmer lagde op, fik dem til at stige i graderne blandt organisationens tusindvis af medlemmer, mens andre blev tvunget til at dele nye billeder hver måned, hvis de ikke ville smides ud. 

Shannon McCoole vil blive stillet for retten igen i næste måned. 

 

 

Dagens Gossip