Dansk-polsk film glippede fin pris

Den dansk-polske film "Ida" går glip af hæderen som bedste ikke-engelsksproget film ved årets Golden Globe-prisuddeling natten til mandag dansk tid.

I stedet løber filmen "Leviathan" fra Rusland med prisen. Den er instrueret af Andrej Svjagintsev og handler om en mand, der kæmper mod en korrupt borgmester, som forsøger at overtage hans hus og alt, hvad han ejer.

Filmen opfattes af flere anmeldere som en indirekte kras kritik af et Rusland i forfald.

Filmen havde premiere i Cannes sidste år, hvor den blev tildelt prisen for bedste manuskript. "Leviathan" er også blandt favoritterne til at vinde en Oscar-statuette, når de bliver uddelt 22. februar.

Danmark har før vundet priser ved Golden Globe. I 2011 tog Susanne Bier sejren for "Hævnen" i kategorien for bedste ikke-engelsksproget film.

Og igen i år var danske filmfolk i spil. Filmen "Ida" er instrueret af Pawel Pawlikowski fra Polen, men to af filmens producere, Sofie Wanting Hassing og Christian Falkenberg Husum, er danske. Det samme gælder Kristian Eidnes Andersen, der har komponeret musikken til den anmelderroste film.

"Ida" handler om den unge Anna, som i efterkrigstidens kommunistiske Polen vil gå i kloster som nonne, da hun pludselig af sin hidtil ukendte moster erfarer, at hun er jøde og faktisk hedder Ida, og at hendes forældre blev dræbt af nazisterne.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip