Dansk racerkvinde skuffer og misser plads i historiebøgerne

Det lykkedes ikke for den danske racerkører Christina Nielsen at blive den første kvinde til at vinde et større internationalt mesterskab for sportsvogne.

Lørdag sluttede hun i sin Aston Martin som nummer ni i Petit Le Mans, et ti timer langt løb, der var sidste afdeling af Tudor-mesterskabet.

23-årige Christina Nielsen førte før sidste løb GTD-klassen, men den dårlige placering på banen i Atlanta betyder, at Robert Graham i sin Ferrari med en fjerdeplads snupper den samlede førsteplads i løbsserien.

Christina Nielsen slutter på en samlet andenplads.

Det ti timer lange løb blev på grund af regn afbrudt helt efter knap otte timer.

- Afbrydelsen af løbet var absolut ikke til vores fordel. Det hele var lige ved at komme vores vej igen, da løbet blev afbrudt, så lige nu er jeg selvfølgelig skuffet over ikke at have vundet mesterskabet.

- Men samtidig er jeg fantastisk glad for min samlede andenplads. Det har været en fantastisk sæson, hvor vi har sluttet på podiet i halvdelen af løbene, og jeg har fået så meget anerkendelse for min præstation, siger Christina Nielsen i en pressemeddelelse.

I løbet lykkedes det for Christina Nielsen og hendes medkørere, der startede som nummer otte, at holde en Audi, der var nærmeste konkurrent, bag sig.

Men Ferrarien overrumplede dem begge og strøg forbi i det samlede klassement.

Christina Nielsen har generelt været godt kørende i år. I løbsserien Pirelli World Challenge blev hun kåret som "Rookie of the Year", der gives til den debuterende kører i løbsserien, som imponerer mest.

Den nordsjællandske kører har ikke talentet fra fremmede. Hun er således datter af den tidligere Le Mans-kører Lars Erik Nielsen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip