Dansk sangfugl slår et slag for kurverne

admin

425 uger siden

|

27/05/2016

Dagens topnyheder

Den danske sangerinde Lina Rafn er ny dommer i den skandinaviske tv-konkurrence Top Model Curves, som ruller over skærmen til efteråret. Som programmets navn indikerer, er det i denne sæson udelukkende kurvede piger, der deltager, og den danske dommer vil sammen med dem gå til kamp mod fordommene om, hvad en model er.

- Hvis en stor pige klæder sig sexet, føler folk sig fuldstændig berettigede til at svine hende til, og det er ikke i orden. Jeg vil gerne være med til at flytte på opfattelsen af, at nogle er bedre end andre på grund af den måde, de ser ud på, fortæller Lina Rafn.

Hun har selv stået i skudlinjen for spydige kommentarer om sit udseende og sine evner som frontfigur for musikgruppen Infernal, og hun mener, at de erfaringer kan hjælpe en af de danske piger til tops i konkurrencen.

- De her piger ved godt, at folk vil pege fingre og have en mening om dem, der måske ikke er så pæn. Så tror jeg, at det er meget godt for dem at have en gammel mediecirkus-rotte som mig i ryggen, som griber dem, når der bliver skubbet for hårdt, slår den 39-årige sangfugl fast.

Optagelserne til programmet går i gang i denne uge og foregår i Portugal. Seks danske piger konkurrerer mod modelaspiranter fra Norge og Sverige, og til sidst vil Skandinaviens næste kurvede topmodel blive kåret.

Det handler først og fremmest om konkurrencen. Det ved Lina Rafn udmærket. Men på vejen til vinderpodiet håber hun at punktere opfattelsen af, at man ikke kan være både talentfuld, klog og samtidig smuk og sexet.

- Der er en tendens til, at du skal være meget diskret med dit ydre, hvis du vil tages alvorligt for det, du siger og kan. Det er noget, alle piger bliver konfronteret med, uanset om de er kurvede eller ej, siger hun.

Og det kan 20-årige Helena Thompson fra Randers sagtens genkende. Hun er den yngste af de seks danske deltagere, og har først for nylig turdet at gøre alvor af sin modeldrøm.

- Tidligere skulle alle modeller jo være en streg i luften, og det vidste jeg godt, at jeg ikke kunne opfylde. Men nu er jeg er klar til at stå frem og vise, hvor stolt jeg er af mit udseende og min størrelse, siger den unge modelaspirant.

Top Model Curves har premiere til efteråret på Kanal 4.

/ritzau/FOKUS