Dansk satiretegning af Fifa-præsident forbydes

Det er ikke morsomt, når man står i skudlinjen.

Derfor har det internationale fodboldforbunds (Fifa) præsident, Sepp Blatter, lagt sag an mod danske Ole Andersen, der står bag en bog med satiretegninger af præsidenten.

En schweizisk domstol i Zürich har givet Fifa-præsidenten medhold i sagen og forbudt tegningerne, skriver den skotske undersøgende journalist Andrew Jennings på bloggen Transparency In Sport, ifølge Jyllands-Posten.

Bogen "The Platter Cartoons" er tegnet af danske Ole Andersen, der er tidligere professionel fodboldspiller og træner og er bosat i Schweiz.

Tegningerne har angiveligt en fiktiv hovedperson, men Sepp Blatter har i brevet til dommeren anført, at det, på trods af "forfatterens forsikring om, at der er tale om en fiktiv person, er ganske indlysende for læseren, hvem der er tale om".

Ifølge Sepp Blatters advokater har præsidenten "et godt ry, og hvis tegningerne bliver udgivet, ville han aldrig være i stand til at genopbygge sit gode rygte".

Fifa står anført som med-sagsøger i sagen, hvilket ifølge journalisten Andrew Jennings betyder, at forbundet betaler præsident Blatters omkostninger.

Journalisten har selv haft mulighed for at se tegningerne for nogle måneder siden og forstår, hvorfor præsidenten anlagde sag. Jennings skriver, at "tegningernes synd er, at de ikke tager Kejseren af verdens fodbold lige så seriøst, som han tager sig selv".

Retten har advaret Ole Andersen om, at han kan modtage en bøde på op imod 10.000 schweizerfranc (omkring 61.000 kroner), hvis tegningerne bliver offentliggjort.

Ole Andersen spillede i Danmark, før han skiftede til et schweizisk hold.

/ritzau/

 

Dagens Gossip