Dansk sejlsport henter første OL-billet ved VM

Sejladserne ved VM i sejlsport er knapt begyndt i Spanien, før Danmark søndag har sikret sig sin første OL-plads.

I laserjolle har Thorbjørn Schierup placeret sig som nummer 31 efter de indledende sejladser, og hans placering i den bedste tredjedel af feltet, er nok til en nationsplads til Danmark.

Der er 23 nationspladser på spil ved VM, og da Australien, New Zealand, Storbritannien og Tyskland alle har fire eller fem både med, begrænser det antallet af nationer, som ligger foran danskeren.

- VM er knapt nok begyndt. Kun to ud af ti bådklasser er i gang, og nu står vi allerede med den første nationsplads til OL. Det er ret vildt. Jeg håber, at det inspirerer resten af vores sejlere til at yde deres bedste, siger Thomas Jacobsen, der er sportschef i Dansk Sejlunion.

Thorbjørn Schierup, der er fra Kaløvig, var med ved OL i London, hvor han blev nummer 19, men hvorvidt han får den danske plads i Rio, bliver først afgjort ved en række udtagelsessejladser i 2015 og 2016.

- Laser er ikke den klasse, hvor vi lige nu står allerstærkest. Men der er stadig to år til legene, og med en OL-billet som gulerod, er jeg overbevist om, at vi har nogle sejlere, der fra nu af vil give alt for at få deres navn på billetten, siger sportschefen.

Ved VM i Santander i Spanien begynder flere andre bådklasser deres indledende sejladser mandag. Det gælder således i Finnjolle, hvor Jonas Høgh-Christensen sejler sin første internationale kapsejlads siden han vandt sølv ved OL i London i 2012.

/ritzau/

 

Dagens Gossip