Dansk speedway-triumf i Parken

Nicki Pedersen floppede, men lørdagens speedway-grandprix i Parken endte alligevel med dansk jubel. Niels-Kristian Iversen vandt finalen i sikker stil foran blandt andre en dansk wildcard-kører.

VM-fodbold i tv, sol og ferie fik uden tvivl mange til at blive væk fra ræs i nationalarenaen. Kronprins Frederik havde godt nok fundet vej, men mange andre var blevet hjemme, og det var ikke nogen historisk atmosfære, grandprixet blev kørt i.

Men stemningen fik noget af et løft i de afgørende heat, der endte med dansk succes. Iversen kører sig med sejren i Parken også godt op i VM-stillingen, hvor han nu er treer med 62 point - og bedste dansker.

Aftenens store danske overraskelse var indtil finalen wildcard-køreren Peter Kildemand, der hentede to første- og tre andenpladser i sine fem indledende heat og vandt sin semifinale. I finalen blev han dog henvist til fjerdepladsen.

Niels-Kristian Iversen kørte sig sikkert i semifinalen og fulgte Kildemand i finalen. På bekostning af landsmanden Michael Jepsen Jensen og den regerende verdensmester Tai Woffinden.

Også australske Troy Batchelor imponerede i Parken med sejre i samtlige sine fem indledende heat og i semifinalen. Han blev toer i finalen.

Rutinerede Greg Hancock blev treer og fører nu i VM-stillingen med 73 point - et foran den regerende verdensmester Tai Woffinden.

I nærheden af en semifinale i Parken var den tredobbelte verdensmester Nicki Pedersen ikke. Han havde store problemer med at finde farten og scorede blot fem point til VM-stillingen.

Spørgsmålet er, om den seneste tids polemik også har spillet ind. Speedway-stjernerne Greg Hancock, Chris Holder og Tai Woffinden har kritiseret danskeren massivt efter et sammenstød i grandprixet i svenske Målila for to uger siden.

Her kørte Pedersen slovenske Matej Zagar ned i semifinalen. Zagar var rasende og angreb i minutterne efter sammenstødet Nicki Pedersen. Men det er Pedersen, kollegerne raser mod. Han kritiseres for at køre for voldsomt.

Pedersen har taget angrebene mod ham roligt og konstaterer tørt, at han ikke spiller skak - men kører ræs til grænsen for at vinde sin fjerde VM-titel. Det sker ikke, hvis ikke han finder helt andre takter frem, end han viste lørdag aften i Parken.

Nicki Pedersen har 60 point i VM-stillingen og ligger delt nummer fire sammen med Matej Zagar og Darcy Ward.

Kenneth Bjerre hentede blot tre point og havde som Nicki Pedersen en skidt lørdag aften i Parken.

/ritzau/

 

Dagens Gossip