Dansk speedwaystjerne i grimt styrt

Michael Jepsen Jensen kørte sig i finalen, og blev nummer fire i det polske speedway grandprix i Gorzow lørdag aften.

En fin præstation af danskeren efter en tung sæson.

- Lige da jeg kom af banen efter at være blevet sidst i finalen, var jeg skuffet. Men det er OK, for mit mål er semifinalen i de grandprixer, jeg kommer med til, siger Michael Jepsen Jensen.

- Efter en lidt tung sæsonstart er jeg uden chance for direkte kvalifikation til næste sæson. Derfor er det bare mit mål at vise, at jeg hører til i det her game. Så jeg måske kan komme med på fuld tid, siger han videre.

Danmarks bedste i den samlede VM-stilling, Nicki Pedersen, var uheldig med at styrte i 19. heat, som han ikke fik lov at deltage i, da heatet blev startet på ny. Dermed missede han lige akkurat semifinalen. Han ligger dog stadig nummer tre i VM-stillingen.

Nicki Pedersen kørte med en skulderskade, så syv point til ham og snublende nær en semifinale, var i virkeligheden ganske imponerende.

Men det var først og fremmest en tredje dansker, som stjal opmærksomheden i den polske by.

Niels-Kristian Iversen indledte lørdag aften med en fjerdeplads i den samlede VM-stilling, men røg desværre ud i et grimt styrt i 14. heat, hvor han også rev VM-stillingens førstemand Greg Hancock ned.

Iversen ramte et spor på banen og kunne ikke holde sin cykel nede. Greg Hancock kom på ydersiden, og selv om danskeren prøvede alt, hvad han kunne, røg han ud i amerikaneren, hvis hånd ramte Iversens baghjul og blev trukket ind under skærmen.

Meldinger fra Iversens lejr tyder på, at han har ødelagt sit ledbånd i venstre knæ. Han blev kørt væk i ambulance.

Greg Hancock har øjensynligt brækket sin hånd eller arm. Amerikaneren er den eneste, som ikke har mistet et grandprix siden VM-serien begyndte i 1995, men nu risikerer han at måtte ødelægge den statistik.

Michael Jepsen Jensen var næstbedst efter de indledende heats med 12 point og sejre i tre af sine fem heats.

Også Kenneth Bjerre kørte sig i semifinalen, mens Nicki Pedersen lige akkurat missede top-otte, da han styrtede i 19. heat og ikke fik point.

Bjerre blev nummer tre i sin semifinale, og missede finalepladsen.

Det polske grandprix blev vundet af den kun 19-årige polak Bartosz Zmarzlik, som har hjemmebane i værtsbyen Gorzow.

/ritzau/

 

Dagens Gossip