Dansk Taxi Råd: Strengere straffe for taxioverfald

Der er brug for, at politikerne ændrer loven, så også taxichauffører er omfattet af paragraf 119 i straffeloven, der handler om vold mod tjenestemand i funktion.

Det siger direktør Trine Wollenberg, Dansk Taxi Råd, der brancheforening for taxi-branchen.

Et røverisk overfald kostede natten til lørdag en 65-årig taxichauffør livet, og det får nu Dansk Taxi Råd til endnu engang at opfordre politikerne til at ændre lovgivning.

- Vi diskuterer løbende sikkerhed for taxichaufførerne. Og med videoovervågning af kabinen er vi nået et stykke. Ulykkeligvis skete det røveriske overfald udenfor bilen. Der er brug for et politisk tiltag, der sidestiller taxichauffører med eksempelvis buschauffører, siger hun og fortsætter:

- Det vil sende et klart signal om, at her er folk på arbejde, der på mange måder udfører en samfundsnyttig funktion. I de sene nattetimer er taxien faktisk det eneste kollektive trafikmiddel, der er.

Ifølge Trine Wollenberg er antallet af overfald faldet i Sverige, efter man i 2000 indførte skærpet straf for overfald mod taxichauffører.

I Dansk Taxi Råd har man også diskuteret, om chaufførerne på visse tidspunkter af døgnet ikke skulle modtage kontantbetaling.

- Men det er et dilemma. Vi ved, at rigtig mange ældre mennesker ikke bruger kort. Og vi vil helst ikke afskære nogen mennesker fra at blive transporteret, fordi vi ikke længere vil modtage kontanter, siger hun.

En tidligere undersøgelse lavet af Dansk Taxi Råd viste, at omkring halvdelen af chaufførerne har følt sig truet, mens de har været på arbejde.

- Undersøgelsen er ikke repræsentativ, men den giver et meget godt fingerpeg, mener Trine Wollenberg.

Dansk Taxi Råd repræsenterer mere end 4000 taxier og 95 procent af landets taxiselskaber.

/ritzau/

 

Dagens Gossip