Dansk trio: Nu tager vi os selv mere seriøst

Til deres første koncert på Roskilde Festivalen i 2006 hoppede de rundt på scenen som dyrene fra Hakkebakkeskoven. Til den anden i 2011 havde de fundet det dystre, elektroniske festshow frem, og til den tredje i år sætter WhoMadeWho alle sejl ind på at blæse folk omkuld.

Alvoren er vokset undervejs i det danske band, der startede ud som et fritidsprojekt på mandag aftener i en kafferus.

- I 2006 havde vi spillet rigtig mange klubkoncerter, og vi var virkelig i kampform. Vi ville bare have en fest og klædte os ud som dyrene fra Hakkebakkeskoven, siger Jeppe Kjellberg, der spiller guitar og synger, til Ritzau Fokus.

- Jeg var klædt ud som gorillaen fra Palle, Polle og Ruth, og jeg kan huske, at jeg var ved at besvime, fordi dragten blev fyldt med sved og var virkelig tung. Det var ligesom at spille i en sovepose med to kilo om hænderne, siger Tomas Barfod, der er producer og trommeslager. 

Gruppens anden koncert på Roskilde Festivalen i 2011 blev markeret med en vild nattekoncert, hvor alvoren havde sneget sig ind, fortæller de.

- Omkring 2008 lavede vi et dårligt album. Vi havde problemer med pladeselskabet og blev lidt knækkede. Da vi så nåede til 2011, havde vi fundet os selv og kæmpet os ud af det hul, men vi havde fået et lille rap over fingrene, siger Tomas Barfod og bliver suppleret af sin kollega Tomas Høffding, der er bassist og sanger i trioen.

- Det var blevet noget mørkere og dybere siden den første koncert, siger han.

- Det havde nok noget at gøre med, at vi begyndte at tage os selv mere alvorligt. Vi havde i starten gjort alt, vi kunne, for bare at være festlige og pjattede, og så sneg der sig med tiden mere alvor og skandinavisk melankoli ind, supplerer Jeppe Kjellberg. 

Og den seriøse linje har trioen på nogle punkter valgt at holde fast i.

- Vi har bare fundet ud af, at vi er nødt til at tage os selv mere seriøst, siger Tomas Barfod og forsætter: 

- Det er ligesom med børn, når de er små, er det sødt, at de savler og vælter ting, men når de bliver store, er det ikke sødt mere. Der skal vi ligesom udvikle os som band, så vi er blevet mere organiserede og seriøse med vores karrierer. Men vi vil ikke glemme, at det skal være sjovt. Det har været fundamentet hele vejen igennem, siger han og bliver straks bakket op.

- Vi havde perioden, hvor vi dyrkede alvoren og det seriøse, nu skal vi tilbage til den glæde og optur, vi havde i starten. Nu kommer vi og præsenterer musikken som et rockband, der har fundet sig selv, og som har opgraderet, siger Jeppe Kjellberg. 

WhoMadeWho spiller lørdag eftermiddag på Arena.

/ritzau/FOKUS

 

Dagens Gossip