Dansk VM-forward undgår karantæne for dommerskub

Ishockeylandsholdets Mads Christensen slipper med skrækken og en advarsel, efter at det internationale ishockeyforbund (IIHF) søndag aften åbnede en disciplinærsag mod ham.

IIHF's disciplinærudvalg anklagede den aggressive forward for at have "lagt hånd" på den finske hoveddommer i VM-kampen mod Norge søndag eftermiddag.

- I første omgang var Mads overrasket over anklagen, men erkendte ret hurtigt, at der nok var noget om snakken, siger landsholdets general manager Kim Pedersen.

- Det var ret klart på videoen, at han rørte dommeren. Udgangspunktet var, at han skulle have en karantæne. Vi var til høring mandag morgen, hvor vi satte det ind i den kontekst, at Mads var frustreret efter at have følt sig bortdømt ved Norges 4-2-mål.

- Han mente, at nordmanden Anders Bastiansen havde holdt fat i hans stav, og det forsøgte han at vise dommeren på isen.

Den danske delegation havde en god sag, fordi dommeren ikke havde fundet anledning til at straffe Mads Christensen for episoden under kampen.

- Dommeren forklarede også, at han selv havde taget fat i Mads' stav i selvforsvar og dermed var medvirkende til, at der var kontakt mellem dem.

- Men det er helt klart, at Mads var for tæt på dommeren, og det er uacceptabelt. Det har vi allerede snakket med ham om, siger Kim Pedersen.

IIHF har mandag middag meddelt, at den danske forward slipper uden videre tiltale.

- Panelet har givet ham en mundtlig advarsel, og der kommer ikke yderligere disciplinære tiltag. Christensen fik besked på, at den opførsel er uacceptabel, skriver IIHF.

/ritzau/

 

Dagens Gossip