Dansk VM-profil om Tjekkiet-triumf: Vores bedste kamp

Det danske ishockeylandshold leverede sin hidtil bedste præstation ved VM i Rusland, da det søndag eftermiddag lykkedes holdet at få skovlen under stormagten Tjekkiet efter en afgørelse på straffeslag.

Sådan lyder det fra rutinerede Morten Madsen, der selv fik en hovedrolle, da han udlignede til 1-1 - som senere skulle vise sig at blive resultatet af den ordinære kamp.

- Vi spillede meget disciplineret, og Sebastian Dahm stod godt i målet igen, så det var vel vores bedste indsats set over 60 minutter her ved VM.

- Sejren giver os en meget større chance for at komme i kvartfinalen, så det her er et af de store resultater for os. Specielt med tanke på, hvordan tjekkerne har spillet i denne turnering, siger Morten Madsen.

Landstræner Jan Karlsson havde på et holdmøde lørdag fortalt sine spillere, at Tjekkiet i hans øjne er gruppens bedste hold.

Det var altså lagt op til noget af en opgave for et dansk hold, der tidligere i gruppespillet tabte 1-10 til Rusland.

- Vi troede egentlig, at vi allerede havde mødt gruppens bedste hold. Men okay, Tjekkiet har jo spillet sindssygt godt ved VM, siger Morten Madsen.

Det er langt fra første gang, at Danmark driller tjekkerne ved et VM. Søndagens kamp var den tredje indbyrdes VM-kamp i træk mellem de to nationer, der er endt i en afgørelse på straffeslag.

- Jeg ved ikke, hvorfor det er sådan. Vi slog dem også for to år siden, så vi har prøvet det før, men det føles ekstra godt i dag, fordi vi spillede så godt. Det viser, at vi kan spille op mod topnationerne, siger Morten Madsen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip