Danske Bank opjusterer med en milliard

Danske Bank opjusterer forventningerne til hele årets resultat fra "i den høje ende af" 9-12 milliarder kroner til nu at ende i intervallet 10-13 milliarder kroner. Det oplyser banken.

De højere forventninger skyldes især, at omkostningerne og nedskrivningerne udvikler sig bedre end forventet. Desuden pynter salget af Nets også på resultatet.

Ifølge bankens topchef har første halvår budt på fremgang for Danske Bank.

- Vi har øget vores resultat med 88 procent sammenlignet med samme periode sidste år, og vi bevæger os gradvist i den rigtige retning, siger administrerende direktør Thomas F. Borgen i regnskabet.

Danske Bank kom ud af første halvår 2014 med et resultat før skat på 8,6 milliarder kroner. Efter skat blev resultatet 6,9 milliarder kroner - ifølge banken er det en fremgang på 88 procent sammenlignet med første halvår 2013.

Nedskrivninger for kerneaktiviteterne udgjorde 1,3 milliarder kroner.

Samtidig viser bankens spareplaner sig i regnskabstallene. Sidste år meldte topledelsen ud, at der skulle spares en milliard kroner med fuld effekt i 2014.

- Koncernens fokus på omkostningsbesparelser fortsatte som planlagt. Det betød, at omkostningerne faldt med seks procent, og omkostninger i procent af indtægter blev forbedret fra 59 procent til 50,8 procent, oplyser banken.

Med opjusteringen kan Danske Bank overgå resultatet for 2013 på 11,5 milliarder kroner før skat. Det var det bedste resultat siden 2007.

/ritzau/

 

Dagens Gossip