Danske Bank skal spare endnu mere

Danske Bank skal have udgifterne ned. Derfor varsler banken endnu en sparerunde til næste år. Det fremgår af bankens regnskab for årets ni første måneder.

Og overfor Ritzau Finans varsler bankens topchef, Thomas F. Borgen, da også yderligere omkostningsreduktioner til næste år. Der er kamp om at trække kunderne til, og branchen skal hele tiden skal sørge for at holde omkostningerne nede, lyder det.

Når der tales om at reducere omkostningerne i finanssektoren, er det ofte antallet af medarbejdere, der står for skud. Men topchefen håber, at det ikke bliver nødvendigt for Danske Bank i denne omgang.

- Jeg skal aldrig sige nej, men vi går ikke og planlægger fyringer i Danske Bank. Vi prøver hele tiden at omstille os i takt med, at kundekravene ændrer sig, siger Thomas F. Borgen til Ritzau Finans.

- Vi prøver at gøre det mest muligt med naturlig afgang. Og så prøver vi at omskole ansatte, for nogle af de kompetencer, vi har brug for i fremtiden, har vi ikke nødvendigvis i dag, siger han.

Danske Bank havde ved udgangen af tredje kvartal i år 18.838 heltidsmedarbejdere. Det er godt 1000 færre end på samme tidspunkt sidste år.

Af regnskabet fremgår det, at man allerede i år er godt på vej til at få omkostningerne ned under 23 milliarder kroner om året. Men tallet skal endnu længere ned, skriver Danske Bank i regnskabet.

I årets ni første måneder ligger omkostningerne på 16,55 milliarder kroner mod 17,2 milliarder kroner i perioden sidste år. For hele 2013 lå bankens omkostninger på 23,8 milliarder kroner.

Thomas F. Borgen kan ikke sige, hvor store besparelser 2015 vil bringe.

- Det er vanskeligt at sige, for samtidig med, at vi effektiviserer traditionelle banktjenester, skal vi også investere tungt i teknologi og nye løsninger. Men når man lægger det sammen, skal omkostningsniveauet fortsat noget ned, siger Thomas Borgen.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip