Danske elever er bedst til fest og gæst i Norden

Fire elever fra to danske tekniske skoler har i weekenden vundet nordisk guld i kokke- og tjenerfaget.

Hos kokkeeleverne gik guldmedaljerne til Nikolaj Wilhardt og Rasmus Egemose Kristensen fra Kold College. De sejrede foran Sverige med Norge på tredjepladsen.

Hos tjenereleverne var det Emma Kathrine Hansen og Michelle Tranegård Andersen fra Silkeborg Tekniske Skole, som røg øverst på sejrsskamlen. Her vandt Norge sølv og Sverige bronze.

Tjenerkonkurrencen fokuserede første dag på det håndværksmæssige aspekt af faget, hvor deltagerne blandt andet anrettede et bord og argumenterede for deres valg.

De danske tjenerelever dækkede et bord præget af lyseblåt som til en drengebarnedåb.

Emma Hansen mener selv, at det var pigernes kreativitet ved borddækningen den første dag og deres dynamik under serveringen den anden dag, der gjorde, at de vandt.

- Vi fik rigtig meget ros for vores kreativitet, hvor de andre lande er meget minimalistiske i deres bordopdækning. Vi viste, at vi er et godt team også med kokkene. Vi fik rigtig mange point for vores fremtræden, siger Emma Hansen.

For halvanden måned siden vandt pigerne også det danske mesterskab.

- Ved de nordiske mesterskaber er konkurrencen hård. Både Norge og Sverige ligger typisk med helt i toppen, når der konkurreres internationalt. Derfor var det en utrolig flot præstation, de to danske hold leverede, siger Horestas uddannelseschef, Marianne Kragh, der overværede finalen i Trondheim.

/ritzau/

Dagens Gossip