Danske elever evakueret efter brand i norsk lejrskole

100 danskere er blevet evakueret under en studietur i Norge.

Det skete, efter at der mandag aften opstod brand i Høgeset-lejrskolen i Valdres, hvor studerende fra Paul Petersens Idrætsinstitut i København opholdt sig.

Branden brød ud i en hytte, hvor 67 af danskerne var.

Valdres ligger mellem Hemsedal og Lillehammer cirka 250 kilometer nordvest for Oslo.

Politiet fik meldingen om branden lige efter klokken 23.00. Billeder på norske mediers hjemmesider viser, at hytten var fuldstændig overtændt.

- Vi har fået oplyst, at der skulle være i alt 97 elever og tre lærere fra Paul Petersens Idrætsinstitut i København. Ingen er kommet noget alvorligt til, men 11 personer er blevet kørt til Lærdal Sykehus, fordi de muligvis har fået røgforgiftning, siger operationsleder Trond Skjøld fra Vestopplands politidistrikt til Ritzau.

De fleste af eleverne er i 20'erne, oplyser han.

Elever og lærere er blevet flyttet til en hytte i nærheden af lejrskolen, hvor de har fået tilbudt overnatning. Årsagen til branden er endnu ikke kendt, oplyser politiet.

Ifølge en pressemeddelelse fra Paul Petersens Idrætsinstitut ventes de 11 personer, der blev indlagt til observation for røgforgiftning, at blive udskrevet tirsdag.

Alle 100 personer vil blive kørt hjem til København i løbet af tirsdag aften og tilbydes krisehjælp, når de ankommer.

- Paul Petersens Idrætsinstitut tager hændelsen meget alvorligt, det danske udenrigsministerium er informeret, og de nødvendige foranstaltninger vil blive taget i forhold til alle involverede, skriver instituttet i meddelelsen.

Paul Petersens Idrætsinstitut opfordrer desuden til, at ingen af de 100 personer kontaktes af pressen, "så hændelsen kan bearbejdes under rolige omstændigheder".

/ritzau/

 

Dagens Gossip