Danske favoritter efter sejr: Vi smed nerverne væk

Et meget tæt sæt og en rundbarbering. Sådan forløb kampen fredag eftermiddag, da damedoublen Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen kvalificerede sig til semifinalerne ved Denmark Open i Odense.

Badmintonduoen vandt 24-22, 21-10 over landsmændene Line Damkjær-Kruse og Marie Røpke i en kamp, hvor taget i Odense Idrætshal på intet tidspunkt var ved at lette.

- Ja, det blev lidt låst. Vi følte, at vi havde meget at tabe i sådan en kamp, siger Christinna Pedersen, der sammen med sin makker er nummer tre på verdensranglisten.

I første sæt var favoritterne nede med to sætbolde mod landsmændene, der blot rangerer som nummer 48 i verden.

- Jeg synes egentlig, at vi fik det tacklet ret godt. Vi lærte noget af finalen i London, hvor vi tabte første sæt stort, før vi heldigvis fik ændret det, siger hun.

For nylig vandt Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen finalen ved London Grand Prix Gold, hvor de i finalen besejrede netop Line Damkjær-Kruse og Marie Røpke i tre sæt.

- Første sæt i dag var lidt tilfældigt. Det var tæt, og så fik vi smidt nerverne væk. Vi spillede lidt mere afslappet og fik vores spil til at fungere, og de ramte måske ikke lige bolden så godt, som de plejer, siger Christinna Pedersen.

Kampen blev afviklet i en noget spagfærdig kulisse i Odense Idrætshal, hvor en stor del af publikum endnu ikke var dukket op for at følge dagens kvartfinaler.

Når man dertil lægger, at kampe mellem to danske par sjældent får et dansk publikum op af stolene, så var det en anderledes fornemmelse at spille kampen.

- Jeg kunne i hvert fald godt høre, at der ikke rigtig var nogen, der ville heppe. Der blev klappet lidt, men det er også svært for de tilskuere, der ikke rigtigt har sympati for nogen af os, men som bare vil se en badmintonkamp.

- For de tilskuere er det også altid lidt tricky med sådan et danskeropgør, ligesom det er for os selv. Men vi glæder os meget til at have publikum i ryggen, både i aften i mixeddouble og i morgen i damedouble, siger Christinna Pedersen.

Hun skal i aften i aktion i mixeddouble sammen med Joachim Fischer.

/ritzau/

 

Dagens Gossip