Danske håndboldkvinder slår også Norge

Lørdag blev det til en flot dansk sejr over verdensmestrene fra Brasilien, og søndag vandt de danske håndboldkvinder 26-22 over Norge ved Golden League-stævnet i Aarhus.

Dermed blev testkampene forud for EM i december afsluttet på bedst mulig vis.

Norge var foran 13-12 ved pausen efter en blandet danske indsats i første halvleg, hvor Norge det meste af tiden var foran - en overgang med fem mål.

Danmark måtte klare sig uden målvogteren Søs Søby, som pådrog sig en hjernerystelse i lørdagens sejr over Brasilien.

I stedet fik Sandra Toft chancen i det danske mål, og Larvik-keeperen tog særdeles godt fra - især i anden halvleg, da der var mest brug for det.

I anden halvleg scorede Norge fire gange i træk, mens Danmark holdt en næsten 10 minutter lang scoringspause, og så var danskerne pludselig bagud med 12-17.

Maibritt Kviesgaard og Marianne Bonde fik dog sat gang i de danske scoringer i anden halvleg med reduceringer til 13-17 og 14-17.

Og da Anne Cecilie Dornonville De La Cour lavede sit første mål på landsholdet og reducerede til 16-18, så kom troen lidt tilbage hos danskerne.

Anne Mette Hansen reducerede kort efter til 17-18, og Norge havde i den periode svært ved at passere det danske forsvar og især keeper Sandra Toft.

Playmaker Lotte Grigel afsluttede en flot danske periode med udligningen til 18-18 med et kvarter tilbage, og Sandra Toft blev ved med at redde de norske forsøg.

Det var anden gang i kampen, at Danmark hentede en norske føring på fem mål.

De to nordiske ærkefjender blev ved med at følges ad frem til stillingen 21-21 otte minutter før tid.

Ann Grete Nørgaard bragte Danmark foran for første gang i hele kampen med målet på straffekast til dansk 22-21-føring.

Louise Burgaard øgede føringen til 23-21 kort efter endnu en redning fra Sandra Toft, som reddede omkring halvdelen af de norske forsøg.

Danmark blev ved med at holde fokus i slutfasen, så det endte med en sikker dansk sejr på fire mål.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip