Danske hundeejere bryder loven

Skrevet af Morten Larsen

13/05/2015

Dagens topnyheder

Selv om det er lovpligtigt at ansvarsforsikre sin hund, så fravælger mange hundeejere forsikringen. Det kan blive dyrt, hvis hunden forårsager en ulykke.

Når man anskaffer sig en hund, er det lovpligtigt at tegne en hundeansvarsforsikring, men en ny undersøgelse viser imidlertid, at mange hundeejere ser igennem fingre med lovgivningen og fravælger forsikringen.

Knap én ud af fem hundejere i undersøgelsen, der er foretaget af YouGov på vegne af Agria Dyreforsikring, har ikke tegnet hundeansvarsforskringen selv om lovgivningen påkræver det.

- Der følger et stort ansvar med, når man anskaffer sig en hund. Udgifterne til en hvalp kommer bag på mange, men hundeansvarsforsikringen er ikke et sted, hvor man kan spare, siger Sonja Karaoglan, landechef i Agria Dyreforsikring.

Ifølge den nye undersøgelse er der ikke tegnet en ansvarsforsikring for 17 procent af landets hunde.

Læs også: Se de absurde billeder: Kælerotte og hyrdehund er bedste venner

Hvis hunden eksempelvis jagter en kat gennem naboens hus med smadret indbo til følge, eller hvis hunden løber ud foran en bil og forårsager en ulykke kan den manglende forsikring koste dyrt. 

De implicerede personer har nemlig krav på erstatning.

- Hvis ens hund forvolder en alvorlig trafikulykke, kan omkomstningerne løbe op i meget store summer, siger Anne Orholt fra Dansk Kennel Klub og fortsætter:

- Det vil kunne ruinere hundeejeren år ud i fremtiden.

Den primære grund til at droppe den lovpligtige hundeansvarsforsikring er ifølge de i alt 998 respondenter i undersøgelsen, at den ikke er nødvendig.

Det svarer 26 procent af de adspurgte uden en forsikring. 17 procent af de adspurgte mener ikke, en hundeansvarsforsikring kan betale sig.

Godt en halv million danske familier har et firbenet medlem. 

Følg Dagens Hunde for flere lignende artikler: