Danske kampfly smider 11 bomber mod styrker i Irak

De danske F-16-fly, der deltager i den amerikansk ledede indsats mod Islamisk Stat i Irak, har siden 31. marts fløjet 11 missioner og anvendt 11 bomber.

Det oplyser forsvaret i en meddelelse på sin hjemmeside.

Missionerne, som de danske fly har deltaget i, har været offensive, og de danske fly har i den forløbne periode primært deltaget i missioner i Al Anbar og Ninawa.

Målene for bomberne har været fjendtlige styrker.

De danske fly har fløjet Close Air Support-missioner (CAS), hvor flyene er indsat direkte som luftstøtte til styrker på landjorden.

Her vil flyene patruljere over et bestemt område, hvorefter de vil kunne blive indsat af koalitionen, når der er behov for støtte.

Luftstøtten varierer afhængig af, hvad der er behov for. Det kan både dreje sig om overvågningsopgaver og bombninger af mål.

På de missioner, hvor de danske F-16 ikke har anvendt våben, har de bidraget med overvågning og indhentning af efterretninger. På sådanne overvågningsmissioner er flyene dog altid klar til at anvende våben, hvis der er behov for det.

Siden første mission den 16. oktober 2014, har det danske bidrag i alt fløjet 274 missioner og anvendt 213 bomber.

Alle de danske bomber er præcisionsstyrede, hvilket vil sige, at de styres mod deres mål ved hjælp af enten laser eller GPS.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip