Danske klubber placerer selv karantænedage i gavesag

26 danske håndboldspillere, der i sidste sæson optrådte for enten BSV eller Sønderjyske, er torsdag blevet idømt hver en karantænedag for at have medvirket i den såkaldte gavesag i sidste spillerunde af sidste sæson.

En del af spillerne har siden skiftet klub, men de af dem, der stadig tørner ud i den danske liga, skal afsone deres respektive karantænedag inden 1. december.

Det meddelte Danmarks Idrætsforbunds (DIF) matchfixingnævn tidligere torsdag. Det danske håndboldforbund (DHF) meldte siden ud, at klubberne selv skal placere karantænedagene efter eget ønske.

Det kan ske uden forvarsel, oplyser forbundets turneringsansvarlige, Frank Smith, til Ritzau.

- Det kan klubberne i princippet gøre efter kampen, hvis vedkommende spiller ikke har været på listen over spillere på kamprapporten, man lukker en time inden kampen: "I dag har vedkommende siddet over med karantæne", siger Frank Smith.

Dermed har klubberne mulighed for at omgå karantænen på den måde, at hvis en spiller er blevet skadet ved fredagens træning, kan han afsone karantænen lørdag, hvor han måske alligevel ikke ville være i stand til at spille.

Det vil ifølge Frank Smith være helt reelt.

- Det vil da kun være fint at afvikle karantænen dér. Vi blander os ikke i, om spilleren er skadet eller skal til sin farmors bryllup. Det er klubbens egen disposition.

Ud af de otte BSV-spillere, der skal afsone karantæne, er fire stadig i klubben, tre er i andre danske klubber, mens den sidste spiller i Bundesligaen.

12 ud af 18 implicerede Sønderjyske-spillere befinder sig stadig i klubben. Af de resterende seks spiller tre nu i andre danske klubber, to er skiftet til Bundesligaen, mens den sidste har indstillet karrieren.

- I forbindelse med de tre spillere, der spiller i Tyskland, forholder vi os til, at de er idømt en spilledags karantæne i DHF’s turneringer, og at den uanset oprindelig tidsfrist først kan afsones, når den pågældende spiller har afsluttet sin karriere i udlandet og er tilbage i dansk håndbold igen, oplyser DHF.

Ud over karantænedommene skal de 26 spillere betale en bøde på 1000 kroner hver, fordi BSV-spillerne betalte 15.000 kroner fra holdets bødekasse til Sønderjyske, hvis Sønderjyske kunne vinde en kamp over Skanderborg Håndbold i den sidste kamp i grundspillet.

Forseelsen falder ind under reglerne om uetisk adfærd i DIF's matchfixingregler.

/ritzau/

 

Dagens Gossip