Danske medier sender beslutning om exitpolls i udvalg

Skrevet af admin

|

27/11/2013

Dagens topnyheder

Et møde onsdag mellem DR, TV2 og Danske Medier kunne ikke bringe en klar fælles holdning til brugen af exitpolls ved danske kommunal- og folketingsvalg.

- Konklusionen på drøftelsen var, at udvalget besluttede at nedsætte en arbejdsgruppe med repræsentanter for DR, TV 2, dagblade samt det redaktionelle udvalgs formand, Rasmus Nielsen, Altinget, skriver Danske Dagblade på sin hjemmeside.

Debatten er opstået efter det seneste kommunalvalg, hvor DR's exitprognose - mens stemmestederne stadig var åbne - viste helt skæve tal for især Socialdemokraterne, der blev målt til en markant lavere tilslutning, end partiet viste sig at få.

I et åbent brev har Folketingets Retsudvalg og Kulturudvalg i sidste uge opfordret til, at de danske medier undlader at udsende exitpolls, mens valgstederne er åbne. Både ved kommunalvalg og ved folketingsvalg.

Det nedsatte udvalg skal analysere "de spørgsmål, der er rejst om brugen af exitpoll", og udvalget skal derefter "udarbejde fælles vejledende regler for mediernes brug af exitpoll og eventuelt komme med forslag til sådanne regler".

/ritzau/