Danske ngo'er til regeringen: Drop støtten til GGGI

Drop støtten til den kontroversielle klimaorganisation Global Green Growth Institute (GGGI), der har hovedsæde i Sydkorea.

Det er opfordringen fra fire af Danmarks største udviklingsorganisationer, skriver Information onsdag.

Mellemfolkeligt Samvirke, Folkekirkens Nødhjælp, Red Barnet og Ibis kritiserer samstemmende GGGI i et høringssvar, fordi organisationen ikke "i tilstrækkelig grad" kommer verdens fattigste til gode.

Derfor bør støtten heller ikke fornys.

Mellemfolkeligt Samvirkes forkvinde, Helle Munk Ravnborg, hæfter sig ved, at GGGI fra flere sider er blevet skarpt kritiseret for ikke at levere håndfaste resultater for bistandsmidlerne.

- Koblingen af udvikling og grøn omstilling er et højt prioriteret område, derfor er det af stor betydning, at pengene bliver givet til en organisation, der faktisk kan skabe resultater, siger hun til avisen.

Hun peger desuden på, at der siden GGGI's opstart er kommet flere andre klimainitiativer til, der i højere grad er værd at støtte.

- FN's Grønne Klimafond er for eksempel endelig ved at materialisere sig. Den har langt højere legitimitet end GGGI, fordi den er i FN-regi, siger Helle Munk Ravnborg.

Danmark valgte i februar at forny støtten til GGGI med 90 millioner kroner over tre år, selvom organisationen har været i modvind, siden det kom frem, at den nu afgående formand Lars Løkke Rasmussen (V) havde brugt hundredtusindvis af støttekroner på luksusrejser.

Handels- og udviklingsminister Mogens Jensen (S) tager de fire organisationers kritik til efterretning, men vil ikke forholde sig direkte til den.

- Der er en åben høring i gang, og jeg vil gerne kvittere for, at organisationer og fagfolk engagerer sig i den.

- Jeg ser frem til at læse de indkomne svar i en sammenhæng, men af respekt for processen vil jeg ikke kommentere dem enkeltvis, skriver han i en kommentar til Information.

/ritzau/

 

Dagens Gossip