Danske officerer er glade for erfaren politiker i spidsen

Det er ikke noget problem, at Danmarks nye forsvarsminister, Peter Christensen (V), ikke blev valgt ind i Folketinget ved folketingsvalget og nu skal stå i spidsen for Forsvaret.

Det mener officerernes fagforening, HOD, hvis formand, oberstløjtnant Niels Henrik Tønning, kalder valget positivt.

- Det er positivt, at Lars Løkke har valgt en erfaren politiker med flere år på tinge og erfaring fra en ministerpost i Skatteministeriet.

- Dermed får vi en, der kender hele rumlen omkring udvalgsarbejde, som kan operere i det farvand, hvor man skaffer flertal for de svære beslutninger, der skal træffes omkring Forsvaret, siger han.

Niels Henrik Tønning håber, at der nu kommer ro på fronten efter flere sager. Forsvaret er et område, der kræver fuld opmærksomhed, mener han.

Peter Christensen blev onsdag udpeget som ny forsvarsminister i kølvandet på, at Carl Holst (V) trådte tilbage efter blot 93 dage på posten. Carl Holst angav selv som begrundelse, at flere sager skyggede for hans virke som minister.

Der er flere udfordringer i vente for den nye forsvarsminister, som eksempelvis køb af nye kampfly for op mod 30 milliarder kroner, kampen mod Islamisk Stat og Forsvarets økonomi, som er presset af internationale missioner og dårlig økonomistyring.

- Forsvaret har mistet sin robusthed og kan ikke det hele på en gang. Der er brug for, at man prioriterer politisk, for vi kan ikke det hele.

- Der er nogle helt klare ting, som ministeren er nødt til at kaste sig ind i. Der udtrykkes over hele linjen utilfredshed med ledelsen. Dermed peger pilen ikke kun på styrelsesniveauet, men måske primært på Forsvarsministeriets egen departement, siger han.

Ifølge to målinger fra henholdsvis officerernes Fagforening, HOD, og en HR-måling fra Forsvarsministeriet mistrives otte ud af ti officerer til en vis grad på deres arbejdsplads.

/ritzau/

 

Dagens Gossip