Danske pengetanke vil bygge broer og tunneler

De store danske pensionsselskaber bruger milliarder på investeringer i infrastruktur som veje og broer, men hovedparten af pengene havner i udlandet, og derfor efterspørger selskaberne flere projekter herhjemme.

Det skriver Børsen.

Nordea Liv & Pension håber, at politikerne i højere grad vil samarbejde med pensionsbranchen om nye projekter.

- Vores penge kommer fra danske opsparere, og alt andet lige vil vi hellere sætte dem i at bygge en bro i Danmark end at bygge en bro i Frankrig eller England, eller hvor det måtte være, siger Anders Schelde, investeringsdirektør i Nordea Liv & Pension, til avisen.

Pensionsselskabernes appetit på den type investeringer er steget i takt med, at renterne er faldet. Penge placeret i broer, vejer eller energiforsyning kan været et attraktivt alternativ til klassiske investeringer som for eksempel obligationer.

En havnetunnel i København ville være et oplagt projekt for et pensionsselskab at kaste penge i sammen med det offentlige, mener PensionDanmark, der årligt afsætter to-tre milliarder kroner til investeringer i infrastruktur.

PensionDanmarks administrerende direktør, Torben Möger Pedersen, peger på, at det er op til politikerne at afgøre, om de vil prøve kræfter med privat finansieret infrastruktur, men hvis de vil, så stiller han gerne op, forsikrer han over for Børsen.

PKA efterlyser også flere projekter herhjemme. Pensionskassen regner med at bruge 10 milliarder kroner de næste tre år på infrastruktur.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip