Danske pensionister er de lykkeligste i EU

De danske pensionister har det væsentligt bedre, end deres jævnaldrende i resten af EU.

Det viser en ny undersøgelse, der er foretaget af Eurostat, hvor indbyggere i alle EU lande skulle svare på en række spørgsmål om, hvor tilfredse de var med deres liv og situation. 

Danmark endte sammen med Schweiz, som de lande, der scorede højest i målingen, men hvis man isolerer svarene fra de 65-74-årige danskere, så er de med længder de lykkeligste i EU. 

De adspurgte skulle svare på, hvor tilfredse de overordnet set var med deres liv netop nu, og besvarelsen skulle gøres på en skala fra 1 til 10, hvor 10 var højest. 

Gennemsnitligt endte samtlige lande på 7.1, og Danmark alene endte på 8.0, men de danske 65-74-årige endte på imponerende 8.6. Det var samtidig den højeste vurdering af alle borgere i EU. 

Eurostat forklarer selv de lykkelige danske pensionister med, at det er den aldersgruppe, der lige er blevet pensioneret, og derfor kan det gøre dem ekstra optimistiske på tilværelsen. 

De mest ulykkelige EU-borgere findes i Bulgarien, der endte med den lidet flatterende score på 4.8, og Bulgariens pensionister alene vurderede ikke deres tilværelse højere end 3.8. 

 

Dagens Gossip