Danske Regioner udelukker fremtidig fusion med KL

Fusionen mellem Danske Regioner og Kommunernes Landsforening (KL) er droppet.

Sådan lyder meldingen fra regionerne, efter at fusionsplanerne blev sat på pause ved det kommunalpolitiske topmøde i sidste uge.

- Forslaget om at undersøge mulighederne for en fusion mellem Danske Regioner og KL er taget af bordet, og det kommer ikke på bordet igen, erklærer formanden for Danske Regioner, Bent Hansen (S), i en pressemeddelelse.

I sidste uge besluttede et snævert flertal på KL's kommunale topmøde i Aalborg at udskyde beslutningen om at undersøge en fusion mellem KL og Dansk Regioner til efter folketingsvalget.

Den beslutning er nu drøftet i Danske Regioners bestyrelse, hvor man har valgt at kassere planerne fuldstændig.

- Det er en stor og vigtig beslutning, og når et flertal på KL’s delegeretmøde vender tomlen nedad, så skal man ikke afprøve den vej. Så er der andre veje at samarbejde på, siger Bent Hansen til Ritzau og konstaterer:

- Derfor har vi draget den konklusion, at det ikke er det, vi skal bruge vores tid på.

Formanden lægger ikke skjul på, at han ærgrer sig over, at fusionsplanen nu er droppet.

- Vi kunne have stået sammen og forhandlet over for ministerier, Folketinget og statslige styrelser, påpeger Bent Hansen og uddyber:

- Nu skal vi dyrke den regionale dagsorden, kommunerne skal dyrke den kommunale, og der, hvor de ikke helt hænger sammen, kan man så spille os ud mod hinanden. Det ville jeg gerne have undgået.

Han understreger dog, at Danske Regioner og KL fortsat vil samarbejde, selvom det ikke bliver til en fusion.

- Det skal ikke stå i vejen for noget, og der er ikke nogen surhed, men vi skal bruge kræfterne på noget, der giver resultater, erklærer formanden.

/ritzau/

 

Dagens Gossip