Danske Shell-stationer er sat til salg

Skrevet af admin

21/03/2014

Dagens topnyheder

Shell Danmark er sat til salg. Den besked fik de omkring 400 ansatte i Shell Danmark på medarbejdermøder i København og Fredericia fredag. Det siger Regitze Reeh, kommunikationsdirektør i Shell Danmark, til Ritzau.

Det er både raffinaderiet i Fredericia, aktiviteterne i København og kæden af tankstationer i hele landet, der er sat til salg.

- Der er ikke tale om at lukke ned. Det er Shells intention at sælge en virksomhed i drift. Raffinaderiet skal fortsat være i drift, og vores tankstationer skal på ingen måde lukkes ned, siger Regitze Reeh.

- Vi foretrækker at sælge til nogen, der gerne vil køre tankstationerne videre under vores brand. Så på kort sigt får det ingen konsekvenser for medarbejderne, tilføjer Regitze Reeh.

Hun var selv til stede på medarbejdermøderne, hvor planerne om at sælge blev offentliggjort.

- Der er mange mennesker, som har arbejdet for Shell i Danmark i mange år. For nogen af dem har det nok ikke været den store overraskelse, men det er klart, at det ikke har været en sjov dag.

- Omvendt er der også medarbejdere, som allerede nu kan se, at det åbner muligheder for os, siger Regitze Reeh.

Den danske afdeling sættes til salg, fordi afdelingen i en længere årrække har kørt med underskud. Desuden er der ikke nok udsigt til at udvikle forretningen på det danske marked, lyder forklaringen.

Derfor er vurderingen, at Shell Danmark vil være bedre tjent med en ny ejer. Det er nemlig erfaringen med lignende frasalg i eksempelvis Sverige og Finland, der blev solgt fra i 2010.

Aktiviteterne i Nordsøen giver Shell dog ikke slip på.

Baggrunden for at sælge ud i Danmark er, at Shells nye topchef, Ben van Beurden, har lovet selskabets investorer at skaffe 15 milliarder dollar - svarende til 80 milliarder kroner - alene gennem frasalg i løbet af 2014 og 2015.

I stedet skal fokus rettes mod nye vækstmarkeder for eksempel i Asien.

Der er ikke sat nogen tidshorisont på, hvornår salget skal være afsluttet, siger Regitze Reeh, som tilføjer, at der endnu ikke er dialog med potentielle købere.

Shell Raffinaderiet i Fredericia producerer mere end en tredjedel af alle de brændstofprodukter, som danskerne bruger, oplyser Shell på sin hjemmeside.

Shell har været at finde i Danmark siden 1913.

I dag er der over 300 servicestationer rundt om i landet, og Shell Danmark beskæftiger omkring 400 personer. Dertil kommer yderligere 2500 personer på servicestationerne, som ejes af forpagtere, oplyser selskabet.

/ritzau/