Danske speedwayprofiler tror på topplaceringer ved VM

Lørdag går starten til årets VM-serie i speedway, og tre danskere gør sig forhåbninger om at kunne blande sig i toppen af stillingen.

Nicki Pedersen har tre gange i karrieren vundet det individuelle VM, men 2013 var ikke hans år. Han sluttede på en femteplads i den samlede VM-stilling.

Den har han ambitioner om at forbedre i denne sæson.

- Optakten har været rigtig god, og mine motorer fungerer. Jeg har kørt en række gode testmatcher og flere gange scoret maksimumpoint.

- På lørdag går startskuddet til en lang VM-sæson, men kan jeg holde mig fri for skader, så er min klare ambition top-tre. Men konkurrencen er benhård, så alt kan ske, siger Nicki Pedersen til BSI Speedway.

Bedste dansker i 2013 var Niels-Kristian Iversen, der sluttede på en tredjeplads. Han har troen på, at han igen kan slutte blandt de tre bedste.

- Mine forberedelser har været optimale, og jeg har masser af selvtillid i bagagen efter sidste års bronzemedalje. Jeg ved, at det er ekstremt hårde og jævnbyrdige løb, når verdens 15 bedste kørere er samlet.

- Men med resultatet fra sidste år har jeg en helt anden tilgang og tro på tingene. Men det er en lang sæson, og jeg tager et løb ad gangen. Min helt klare ambition er at køre med i finalerne hver gang og ende i top-tre igen, siger Niels-Kristian Iversen.

Lidt mindre kan gøre det for Kenneth Bjerre, der får comeback i serien efter ikke at have været med i 2013. Han sluttede som nummer 16 i 2012.

- Jeg kører efter top-fem, men min ambition er stadig at blive verdensmester. Skal det lykkes, kræver det stabilitet gennem hele sæsonen samt at få fordelt ressourcerne rigtigt.

- I VM-serien er der et hårdt pres, og der bliver kørt lige en tand hårdere end normalt, men det kan jeg godt lide, siger Kenneth Bjerre.

Årets første grandprix køres i Auckland i New Zealand. Starten går lørdag morgen klokken syv dansk tid.

/ritzau/

 

Dagens Gossip