Danske svømmere vil skrive historie ved EM

Når der i næste uge i Berlin svømmes EM på langbane, stiller Danmark med en bredere trup end længe set.

Ud over medaljefavoritter som Jeanette Ottesen, Rikke Møller Pedersen, Lotte Friis og Mie Ø. Nielsen, rejser 11 andre svømmere med til den tyske hovedstad.

En så stor trup betyder også, at forventningerne er sat i vejret. Faktisk forventer landstræner Nick Juba, at antallet af medaljer vil overgå alt, hvad der hidtil er præsteret.

Målet er at slå den gældende rekord på seks danske EM-medaljer, men forventningen er samtidig, at det kan gå endnu bedre.

- Vi har en målsætning om at gøre det ligeså godt eller bedre på langbane sammenlignet med, hvad vi præsterede på kortbane i december i Herning. Det betyder, at vi gerne skal have danskere til medaljeceremoni minimum ni gange, siger landstræneren.

Han minder dog om, at konkurrencen bliver hård ved det EM, der er årets højdepunkt for alle europæiske svømmere.

- Specielt på kvindesiden gælder, at mange af de bedste i verden faktisk er europæere. Derfor kan vi heller ikke forvente, at vi kan tage til Berlin og vinde det hele, siger han.

EM i Berlin er det første af tre store mesterskaber de kommende to år. Næste højdepunkt bliver VM på langbane i russiske Kazan næste år, og så skulle det hele gerne kulminere ved OL i Rio i 2016.

/ritzau/

 

Dagens Gossip