Danske svømmestjerner på pengejagt i Singapore

Knap to uger efter det veloverståede EM i Berlin hopper nogle af de bedste danske svømmere igen i bassinet.

Det sker fredag eftermiddag dansk tid, når invitationsstævnet Singapore Swim Stars afvikles for første gang.

Her mødes en stor del af verdenseliten. 12 OL-vindere og 31 verdensmestre står på deltagerlisten, og både Jeanette Ottesen, Rikke Møller Pedersen, Mie Ø. Nielsen og Pernille Blume er med.

Der er hverken titler eller medaljer på spil, men derimod kolde kontanter. En førsteplads i en disciplin kan indbringe op imod 10.000 dollar, og det siger Jeanette Ottesen ikke nej til.

- Det vil da ikke være dårligt med lidt ekstra penge, siger sprinteren, der stiller op i både 50 meter fri, 100 meter fri og 100 meter butterfly.

Stævnet i Singapore er ikke en del af efterårets World Cup-serie, hvor der også er penge at tjene til de bedste.

Disse stævner plejer Jeanette Ottesen også at deltage i, men fordi EM lå sent i år, er hun gået glip af de to første i Doha og Dubai.

- Jeg kan bedst lide at have mere tid før og efter World Cup-løbene. Men måske tager jeg med til nogle af stævnerne i oktober, nu må vi se.

- Jeg har stadig et mål om, at jeg skal svømme alle World Cup-løb i én sæson, det har bare aldrig rigtigt passet ind i kalenderen. Forhåbentlig lykkes det efter VM næste år, og ellers må jeg jo slutte af efter OL i Rio med en afskedsturné, siger Ottesen.

Sidste år deltog hun i fire af de otte World Cup-stævner. Hun vandt syv finaler, endte på en samlet 10.-plads hos kvinderne og indkasserede 12.000 dollar i præmiepenge.

/ritzau/