Danske tennismænd stræber efter revanche mod Sverige

Martin Pedersen og Frederik Løchte Nielsen skal udkæmpe et tennisslag mod ærkerivalerne fra Sverige, når landene står over for hinanden i Davis Cup fredag, lørdag og søndag.

Og danskerne er opsat på at revanchere tidligere års nederlag.

- Den her landskamp er bestemt ikke en hvilken som helst landskamp. Det er Danmark mod Sverige, og det er noget helt specielt, siger Martin Pedersen til om-sport.dk.

- Det giver unægteligt lidt ekstra krydderi på en match, når det er mod vores arvefjender, tilføjer makkeren Frederik Løchte Nielsen.

Svenskerne kan prale af at have vundet seks ud af seks hidtidige opgør mod Danmark. Senest i Brøndby Hallen i 1995, hvor det endte med en lige-ved-og-næsten-oplevelse for de danske spillere Kenneth Carlsen og Frederik Fetterlein.

Begge hev sejre hjem mod stjernerne Jonas Björkman og Stefan Edberg i de første singlekampe, men måtte i sidste ende se sig slået med et samlet 2-3-nederlag.

Denne gang skal det samlede resultat helst tippe til den vestlige side af Øresund, lyder det fra Kenneth Carlsen, der er kaptajn for det danske landshold.

- Vi tabte 2-3. Og tabte afgørende kamp i femte sæt. Den gjorde ondt, og det er en af de kampe, som jeg tænker tilbage på og er ærgerlig over. Så det ville være dejligt at få revanche denne gang.

- Jeg synes, at vores spillere tidligere har vist, at vi specielt i Davis Cup har nogle specielle evner, og både i singlerne og doublerne har vi et rigtig højt niveau, når vi virkelig rammer dagen. Det skal vi også gøre, siger han.

Vinderen af holdkampen bliver i den næstbedste række i Davis Cup-sammenhæng - Europa/Afrika gruppe 1, mens taberen ryger ned i gruppe 2.

Selvom svenskerne på papiret er favoritter, tror de danske spillere på, at de kan skabe dansk tennishistorie i Helsingborg, hvor kampen spilles.

- Ud af alle de fem kampe, der skal spilles, har de nok det mest sikre point i form af deres double. Det betyder jo ikke, at vi bare lægger os. De andre fire kampe vil jeg vurdere rimelig fifty-fifty, siger Frederik Løchte Nielsen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip