Dansker fængslet for at støtte Islamisk Stat

I mere end to måneder har en dansk statsborger siddet varetægtsfængslet mistænkt for at støtte den islamistiske oprørsgruppe Islamisk Stat.

Det erfarer Politiken fra flere kilder i det islamistiske miljø.

Der er tale om den 23-årige tyrkiskdansker EC, som nu sidder varetægtsfængslet i Vestre Fængsel. EC har bopæl i Ishøj og er ifølge Politikens oplysninger selvstændig erhvervsdrivende, blandt andet er han indehaver af et pizzeria.

Sagen og varetægtsfængslingen har indtil nu været ukendt i offentligheden. Det er første gang, at en person i Danmark er blevet frihedsberøvet på grund af mistanke om direkte støtte til Islamisk Stat.

Hvilken form for støtte til Islamisk Stat, myndighederne begrunder varetægtsfængslingen af EC med, står uklart. Københavns Vestegns Politi kan af sikkerhedsmæssige grunde ikke give detaljer på nuværende tidspunkt.

- Siden 19. marts har en person siddet fængslet efter retsmøde bag dobbeltlukkede døre. Og på grund af de dobbeltlukkede døre kan Københavns Vestegns Politi ikke kommentere sagen, siger kommunikationsansvarlig ved Københavns Vestegns Politi Claus Buhr til Politiken.

Det er ikke i sig selv ulovligt at sympatisere med en terrororganisation. Til gengæld er det strafbart at billige terror, yde finansiel støtte til terrororganisationer eller at opildne til terrorhandlinger.

Den 9. april beskrev Metroxpress, hvordan en 23-årig mand har fået inddraget sit pas og ved samme lejlighed har fået udstedt udrejseforbud.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger er den 23-årige mand med udrejseforbud, samme person, der nu sidder varetægtsfængslet i den hemmelige sag. Ifølge avisen skete varetægtsfængslingen kort tid efter, at manden var kommet hjem fra en rejse til Tyrkiet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip