Dansker i Nepal: Det har været et psykisk helvede

Turister skal blive væk fra Kathmandu, for byen er ramt af kaos.

Opfordringen kommer fra en dansk hotelejer, som huser rejsende i den nepalesiske hovedstad. Han fortæller, at der fortsat kommer gæster til den jordskælvsramte by.

- De sidste dage har været et psykisk helvede, skriver Thomas Tingstrup, indehaver af Tings Lounge Hotel, til Ritzau.

- Vores største frustration er, at der stadig ankommer turister - vi fik tre, der ankom i nat. Lige nu skriver vi til alle vores kommende gæster og beder dem blive væk.

Thomas Tingstrups hotel slap forholdsvist uskadt fra jordskælvet, som ramte Nepal lørdag. I øjeblikket fungerer hotellets generator, og der er adgang til vand, men hotelejeren frygter, at rent drikkevand snart er en mangelvare.

- Vi forventer store forsyningsproblemer, skriver han.

Det er især uvisheden om antallet af ofre for jordskælvet, der plager hotelejeren.

- En ting er ens utålmodighed, når man venter på noget glædeligt. Men forestil dig, hvordan det er at vente på noget - når det eneste, man ved, er, at det bliver slemt, skriver Thomas Tingstrup.

Mandag morgen har Thomas Tingstrup kørt omkring i gaderne i Nepals hovedstad. Dele af byen er kommet gennem jordskælvet uden de store skader, fortæller han, mens andre kvarterer er hårdt ramte.

- Flere områder i Kathmandu er stort set jævnet med jorden. Mit bedste gæt er, at der ligger mange begravede, skriver han.

- Jeg frygter, at dødstallet vil stige voldsomt, som tiden går, ligesom det var tilfældet efter jordskælvet i Haiti for år tilbage.

På hotellets hjemmeside har Thomas Tingstrup tilføjet billeder af skælvets ødelæggelser i Kathmandu. Bunker af murbrokker, tagplader, træ- og jernstolper spærrer mange gader, og væltede elmaster gør veje ufremkommelige.

- Seværdighederne er ødelagte, skriver hotelejeren.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip