Dansker i Prag: Oversvømmelser gør folk deprimerede

Skrevet af Michael Lauritsen

11 år siden

|

03/06/2013

Dagens topnyheder

Uafbrudt regn i dagevis har fået vandet til at stige i flere af de centraleuropæiske floder med oversvømmelser i Østrig, Tyskland og Tjekkiet til følge. Og i Prag, hvor man så sent som i 2002 blev ramt af en større oversvømmelse i byens historiske centrum, giver det dybe panderynker.

Det sker med øjnene rettet mod floden Moldau, fortæller direktør Michael D. Christensen, som er bosat i den tjekkiske hovedstad.

- Det er ikke sådan, at hele samfundet er gået i stå, men der er en underlig nervøsitet og en halvdeprimeret stemning. Der er en vis frygt for, at det, der skete i 2002, skal gentage sig, siger han til Dagens.dk og understreger, at vandstanden i Moldau lige nu er væsentligt under, hvad den var i 2002.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - Klik her og vær med nu

Michael D. Christensen har kontor i den vestlige del af Prag - cirka 20 minutter fra centrum. Herfra følger han situationen tæt via medierne, mens regnen vælter ned.

I øjeblikket er store dele af landet erklæret i undtagelsestilstand, og myndighederne fraråder unødig udkørsel i centrum af Prag. Militær og brandvæsen har brugt weekenden på at etablere metalbarrierer langs Moldau.

- Jeg tror, de har lært meget af, hvad der skete i 2002. Dengang blev man taget lidt på sengen. Det, der skete dengang, må ikke ske igen, siger Michael D. Christensen.

Selv om situationen ikke virker helt så kritisk som for 11 år siden, så påvirkes hverdagen i høj grad.

- Infrastrukturen fungerer ikke så godt. Enkelte metrolinjer er spærrede. Og så er mange skoler og institutioner lukkede. Så det påvirker da folks daglige gøren og laden, forklarer Michael D. Christiansen.

SE BILLEDERNE AF OVERSVØMMELSEN HER: