Dansker observeres for ebola efter besøg i Vestafrika

En dansker er indlagt på Hvidovre Hospital med mistanke om ebola.

I løbet af natten til onsdag vil en prøve slå fast, om der er tale om ebola, oplyser hospitalets kommunikationschef, Hanne Alsbirk, til Ritzau.

Hvis personen er smittet, vil det være det første bekræftede tilfælde af ebola i Danmark.

- Vi vurderede, at der var grundlag for at indlægge patienten og har sendt en prøve til Statens Serum Institut, siger vicedirektør Torben Mogensen i en pressemeddelelse.

Personen er for nylig vendt hjem fra Vestafrika og har i løbet af tirsdagen udviklet feber, som er et indledende symptom på den dødelige virus.

- Vedkommende har observeret sig selv hyppigt, som man skal, og har så reageret, da feberen kom, siger Hanne Alsbirk.

Patienten er nu sat i højisolation, mens man venter på svar på prøven.

Det er tredje gang på fem uger, at Hvidovre Hospital har mistanke om, at en person er smittet med sygdommen.

- Ligesom ved de to tidligere tilfælde af ebola-mistanke på Hvidovre Hospital, som viste sig at være negative, har beredskabet også i denne omgang fungeret efter planen, skriver hospitalet i pressemeddelelsen.

Torben Mogensen understreger, at hverken patienter, pårørende eller personale skal være bekymrede for sikkerheden på hospitalet.

- Vi har prøvet det før, og der er styr på procedurerne og sikkerheden. Så vores ansatte og patienter behøver ikke bekymre sig om risikoen for ebola. Det er ikke farligt at være indlagt eller at være på arbejde på Hvidovre Hospital, siger han.

En række vestafrikanske lande er for øjeblikket ramt af det værste ebola-udbrud nogensinde, og flere tusind er omkommet som følge af virussen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip