Dansker på Everest: Folk har hovedskader og benbrud

Den danske bjergbestiger Carsten Lillelund Pedersen befinder sig i øjeblikket på Mount Everest, som har været ramt af adskillige laviner i forbindelse med et kraftigt jordskælv, der lørdag har ramt Nepal.

Han hjælper med at behandle sårede bjergbestigere i et telt på bjerget sammen med flere læger, som er tilknyttet forskellige bjergbestigerhold.

- Det er svært at danne sig et overblik over situationen lige nu, men der er mange tilskadekomne, og det er svært at forestille sig, at der ikke er døde, skriver han i en besked til Ritzau.

- Lige nu er det kaotisk, og vi forsøger at hjælpe de sårede. Vi har vel cirka fem sårede i vores spisetelt, og i lejren ved siden af vil jeg gætte på, at der er 10.

- De har hovedskader, benbrud, og vi har støttet en, som er blevet ramt af en sten, som kom flyvende, skriver han til Ritzau.

Ifølge Nepals turistministerium er 10 foreløbig meldt dræbt, skriver AFP.

Carsten Lillelund Pedersen befandt sig i den såkaldte base camp på Mount Everest, da et kraftigt jordskælv udløste en stor lavine.

- Ingen sårede kan bæres ud af base camp, så de må behandles så godt, det er muligt her, skriver Carsten Lillelund Pedersen.

Han fortæller på sin facebook-side, at folk flygter fra lejren for at finde mere sikre steder, og at det forventes, at bjergbestigere er blevet begravet under sneen.

- Vores sherpaer (lokale guider, red.) mener, at mange mennesker kan være blevet begravet, mens de var i deres telte, skriver han på Facebook.

Ifølge det danske øjenvidne har der været mange laviner siden den første.

- Det er svært at se de efterfølgende laviner, og der er så mange - måske en hver femte minut - jeg er stoppet med at tælle. Det gør det svært at lede efter folk, men vi håber stadig på godt nyt, skriver Carsten Lillelund Pedersen på sin facebook-side.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip