Dansker vipper favoritter af pinden på Frederiksberg

Post Danmark Rundt endte som en stor triumf for Tinkoff-Saxos Michael Valgren, da etapeløbet sluttede søndag eftermiddag på Frederiksberg Allé.

22-årige Valgren, der tidligere på året blev dansk mester, tog helt overraskende den samlede sejr foran holdkammeraten Manuele Boaro. Sidste etape blev vundet af Nicola Boem (Bardiana)

Valgren indtog før etapen sjettepladsen hele 27 sekunder efter italienske Manuele Boaro, og det var ventet, at Boaro og Alexey Lutsenko (Astana) skulle kæmpe om førstepladsen i klassementet på Frederiksberg.

Den unge dansker kom efter 90 af søndagens 175 kilometer fra Kalundborg mod København med i et udbrud med deltagelse af 13 ryttere.

Til trods for en punktering 25 kilometer før mål fik Valgren kørt sig op tilbage i udbrydergruppen, hvor han længe kæmpede med Lars Bak (Lotto-Belisol) om etapesejren. Bak forsøgte flere gange at rykke, men han kunne ikke slippe fri.

Ude på ruten havde Alexey Lutsenko vundet to pointspurter og fået tildelt seks bonussekunder. Dermed var afstanden mellem de to førende nede på fire sekunder.

Hverken Boaro eller Lutsenko havde dog taget højde for, at dagens udbrud kunne holde hele vejen til målstregen.

Lars Bak kæmpede indædt for komme fri af udbrydergruppen, da de nåede ind til København, hvor der ventede 10 ture på en rundstrækning over seks kilometer. To gange var Bak tæt på at komme fri, men det lykkedes ikke.

Mens tempoet var højt fremme hos udbryderne, så opgav feltet at indhente gruppen med 10 kilometer tilbage af etapen.

Nicola Boem tog etapesejren i en spurt foran Valerio Agnoli (Astana) og Martin Mortensen (Team Cult Energy).

/ritzau/

 

Dagens Gossip