To danskere måtte reddes ned fra bjerg efter jordskælv

På et af Asiens højeste bjerge stod to danskere, da et jordskælv fredag rystede dele af den malaysiske stat Sabah på Borneo.

Det bekræfter Udenrigsministeriets Borgerservice over for Ritzau.

- Udenrigsministeriet er bekendt med, at to danskere befandt sig på bjerget Kota Kinabalu under jordskælvet i Sabah, oplyser den vagthavende i Borgerservice.

- Ifølge Udenrigsministeriets oplysninger er de to danskere i god behold og befinder sig ikke længere på Kota Kinabalu, lyder det videre.

Ambassaden i Kuala Lumpur har natten til lørdag dansk tid ingen oplysninger om, at flere danskere skulle opholde sig på bjerget.

To personer blev dræbt på bjerget, da jordskælvet ramte med en styrke på 5,9, skriver det tyske nyhedsbureau dpa. Det lykkedes dog at få over 100 mennesker i sikkerhed, oplyser det lokale politi og embedsmænd.

- De to ofre formodes at være en bjergbestigerguide fra Malaysia og en kvindelig studerende fra Singapore, siger en politikilde, der ønsker at være anonym, da vedkommende ikke har autoritet til at agere som talsmand, til dpa.

Kota Kinabalu ligger cirka 1600 kilometer øst for hovedstaden Kuala Lumpur.

Klatrere i hundredvis tager hvert år rejsen til Sabah for at bestige det 4095 meter høje bjerg.

Ud over danskerne var der også malaysiere, hollændere, singaporeanere, amerikanere, briter, franskmænd og australiere på Kota Kinabalu fredag.

På grund af Udenrigsministeriets tavshedspligt i personsager, er der ikke yderligere oplysninger om de to danskere.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip