Danskere vrisser over kinesisk papirsejr i Singapore

Det kinesiske badmintonforbund får nok en gang kritik for angiveligt at diktere, hvilke af landets spillere som skal vinde kampe, hvor der er kinesisk deltagelse på begge sider af nettet.

I OUE Singapore Open skulle der søndag spilles finaler, men mixeddouble-finalen kom aldrig i gang. Kort før start meddelte Lu Kai og Huang Yaqiong, at de trak sig fra finalen grundet en skade til førstnævnte.

Det gav en sejr på walk over til de topseedede landsmænd Zhang Nan og Zhao Yunlei, og eftersom Zhang Nan senere på søndagen skulle spille finale i herredouble, bekom den manglende kamp ham sikkert udmærket.

Det fik et par af de danske topspillere til tasterne på Twitter.

- Walk over af Kina bliver tilladt, men jeg fik en bøde på 1500 dollars for ikke at deltage i fire ud af 17 Super Series-turneringer - to af dem på grund af sportsbrok (en skade, red.). Er det retfærdigt?, spørger All England-vinderen i herredouble Mathias Boe på Twitter.

Også en anden af de danske doublespillere, Mads Conrad-Petersen, er utilfreds, og han vil have det internationale badmintonforbund til at tage affære nu.

- Noget skal gøres snart! Ellers vil vi se mange af de her 'walk overs' de kommende år. Det er meget skidt for sporten, skriver han på sin Twitter-profil.

Det topseedede kinesiske par fik dermed gode point til verdensranglisten, men hvilepausen til Zhang Nan hjalp ikke noget i herredouble-finalen.

Sammen med makkeren Fu Haifeng tabte han i tre sæt til de useedede indonesere Angga Pratama og Ricky Karanda Suwardi.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip