Danskerne bombarderede ministre med spørgsmål på Facebook

Selv om der kun var en halv time til rådighed, blev regeringen mødt med hundredvis af spørgsmål på det sociale medie Facebook, da danskere torsdag aften kunne stille spørgsmål til regeringens 20 ministre.

Det virtuelle borgermøde skete i forbindelse med, at regeringen er samlet til seminar på Højstrupgaard i Helsingør.

En stor del af spørgsmålene handlede om, hvorfor cannabis ikke bliver gjort lovligt.

- Jeg kan se, at der er en del fri hash tilhængere, der har fundet ind på tråden. Jeg må desværre sige, at jeg ikke går ind for fri hash. Jeg har set skadevirkningerne af det. Til gengæld er der jo godkendte lægemidler, der indeholder cannabis, skrev statsminister Helle Thorning-Schmidt (S).

Danskere kunne stille spørgsmål til regeringen på de enkelte ministres Facebook-profiler, og sundhedsminister Nick Hækkerup (S) fik ligeledes mange spørgsmål om legalisering af cannabis.

- Tak for de mange spørgsmål, en del af dem handler om cannabis. I Danmark er det muligt at få godkendt lægemidler, der indeholder aktivstoffer fra cannabis, således er Sativex, der anvendes til smertelindring ved sklerose, godkendt, skrev Nick Hækkerup.

Den halve spørgetime fandt sted torsdag fra klokken 17.00 til 17.30, hvor alle ministre var samlet omkring et stort bord med computerne foran sig på Højstrupgaard. Flere ministre gav dog udtryk for, at de vil gentage det virtuelle borgermøde på et senere tidspunkt.

- Tak for snakken - kalder på en gentagelse, skrev skatteminister Morten Østergaard (R).

/ritzau/

 

Dagens Gossip