Danskerne dyrker mindre motion efter 50 års fremgang

admin

425 uger siden

|

24/05/2016

Dagens topnyheder

Både børn og voksne får i dag mindre sved på panden, end de gjorde for blot nogle år siden.

For mens mange danskere tager for sig af nye motionsformer, er befolkningen samlet set blevet mindre aktiv end for fem år siden, når man kigger på aktiviteterne i foreninger, kommercielle fitnesscentre eller i den selvorganiserede idræt.

Det viser en ny rapport fra Idrættens Analyseinstitut (Idan), skriver Jyllands-Posten.

Undersøgelsen viser dermed det første fald siden statistikindsamlingens begyndelse i 1964. Der er dog ingen grund til alarmklokker, slår analyse- og forskningsleder på Idan Maja Pilgaard fast.

- Danmark er stadig et mønsterland, så vi behøver ikke at have al for dårlig samvittighed, men det er alligevel interessant, siger Maja Pilgaard, der står bag rapporten, til Jyllands-Posten.

Idrætsdeltagelsen blandt voksne er dykket fra 64 procent til 61 procent fra 2011 til 2016, mens den blandt børn i alderen 7-15 år er gået fra 86 procent til 83 procent.

- På den ene side når man jo et mætningspunkt på et tidspunkt, på den anden side er der iværksat mange initiativer de senere år for at opfylde motionisternes ændrede behov og ønsker, så det kan godt undre lidt, at udfladningen sker allerede nu, siger Maja Pilgaard til avisen.

Afmatningen er stik mod målene for Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Danske Gymnastik- og Idrætsforeninger (DGI), der er gået sammen om "Vision 25-50-75".

Den dækker over, at i 2025 skal 50 procent af danskerne dyrke motion i en idrætsforening, og i alt 75 procent af befolkningen skal være idrætsaktiv.

- Tilbagegangen er ikke noget at gå i sort over. Den bekræfter blot, at det er godt, at vi har sat gang i en lang række initiativer for at skabe ny vækst, siger DGI-formand Søren Møller til Jyllands-Posten.

/ritzau/