Danskerne giver Thorning topkarakterer efter hård uge

Danskerne er mere end godt tilfredse med den måde, som statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) håndterede efterspillet af sidste weekends skuddramaer i København, hvor tre mennesker blev dræbt og fem politifolk såret.

Det viser en Gallup-måling i Berlingske.

16 procent af de næsten 1500 vælgere i undersøgelsen belønner statsministeren med topkarakteren på 12-skalaen, mens 35 procent vurderer, at statsministeren klarede sig så godt igennem ugen, at det bør belønnes med et 10-tal svarende til en "fortrinlig præstation".

30 procent er enige om, at Thorning skal have et syvtal for "den gode præstation", mens kun fire procent giver dumpekaraktererne 00 og -3.

Statsministeren erkender efter en travl og bevægende uge - hun mødte blandt andet op til begravelsen af den vagtmand, der blev dræbt foran synagogen i Krystalgade - at skudangrebene kunne have endt med et langt større antal døde.

- Det kunne være gået meget værre, men det ændrer ikke på vores sorg over dem, der ikke er her mere, siger hun til Berlingske.

Samtidig gør hun det i Politiken klart, at det har været den mest dramatiske hændelse i hendes tid som regeringsleder. Ansvarets åg tyngede lørdag aften i sidste uge, da gerningsmanden endnu bevægede sig frit rundt. Især med tanke på, hvordan tingene udviklede sig under angrebene i Paris i januar.

- Jeg blev ti år ældre den nat.

- Vi ånder først lettet op - og det er altså et stort lettelsens suk - da gerningsmanden er pågrebet og tilintetgjort søndag morgen, siger hun til avisen.

Regeringen kom i denne uge med forslag til, hvordan en gentagelse af weekendens hændelser kan undgås.

Men den nye "terrorpakke" til 970 millioner kroner er ikke udtryk for, at der har været mangler i den hidtidige indsats, fastslår Thorning-Schmidt og beskriver terrorberedskabet som "meget robust".

- Vi fangede gerningsmanden, og det er måske det allervigtigste i sådan en situation. Men det er også klart, at terrortruslen udvikler sig, siger hun til Berlingske.

/ritzau/

 

Dagens Gossip