Danskerne vil helst have nyheder på mobilen

Når danskerne skal have nyheder åbner de ikke længere primært en avis eller tænder for tv'et eller radioen. I 2014 blev mobiltelefonen danskernes foretrukne nyhedskilde. Det viser en opgørelse, YouGov har lavet for mobilselskabet Telmore.

Over halvdelen af danskerne bruger mobilen til at læse nyheder. Og for 44 procent af danskerne er mobilens adgang til apps og hjemmesider deres primære kilde til nyheder.

Til sammenligning har 31 procent tv som deres primære nyhedskilde. Dermed griber flere danskere for første gang mobilen frem for tv-remoten, når de skal have nyheder.

Ifølge undersøgelsen får 12 procent af danskerne primært deres nyheder fra aviser, mens radio og tekst-tv er primær nyhedskilde for henholdsvis 8 og 3 procent.

Hos Telmore ser man et stort potentiale i undersøgelsens resultater.

- Tallene sætter en tyk streg under den tendens, vi oplever netop nu. Mobiltelefoni handler ikke længere kun om data og tale. Det handler om, hvad man kan bruge sin telefon til, siger Telmore-direktør, Rasmus Busk, i en pressemeddelelse.

Det er Rasmus Busks vurdering, at det er de samme aviser og kanaler, danskerne bruger, men at brugerne i stedet besøger dem gennem telefonen i stedet for at tænde for tv'et eller hente avisen i postkasten.

- De første nyheder, vi læste på mobilen, var nærmest mobilt tekst-tv. Mulighederne flytter sig hele tiden, og i dag kan du hvor som helst se for eksempel TV2 Nyhederne på mobilen, siger han.

Undersøgelse viser, at andelen af tablet-brugere, der bruger deres enhed til at søge på nyheder, er større end blandt mobilbrugerne. Tablets er dog ikke nær så udbredt som mobiltelefoner.

99 procent af danskerne har adgang til en mobiltelefon, mens 57 procent har adgang til en tablet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip